Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 08. 10. 2017. | Komentara: 0

Prvih 100 dana vlade - nejasna politika i centralizacija

Novi Sad, 08. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da prvih 100 dana rada kabineta premijerke Ane Brnabić jasno  govore o nepreciznom kursu Vlade Republike Srbije.

 LSV

Još prilikom ekspozea mandatarke Brnabić, LSV je naglasila da ne vidi ništa dobro u centralističkom pristupu koji ona neguje. Nepominjanje Vojvodine u ekspozeu bio je znak da Vlada neće previše obraćati pažnju na njene interese.

Spoljnopolitička lutanja Vlade su nešto što veoma šteti našoj zemlji. Gaf premijerke Brnabić, sa nošenjem stenograma intervjua Blumbergu ambasadoru Ruske Federacije, samo je jedna slika čudne orijentacije njenog kabineta.

Proces pregovora o pristupanju Evropskoj uniji je veoma spor, tapka u mestu, a neusklađenost naše spoplje politike sa EU preti da nas povuče i korak unazad.

LSV ne podržava, niti će podržavati kabinet Ane Brnabić, ali pozivamo premijerku da pokaže mnogo veću posvećenost principima na kojima počiva moderno društvo.

Decentralizacija, vladavina prava i sloboda medija moraju biti u fokusu rada njenog kabineta.

Bez jasnijeg preziciranja pravca ka ulasku u Evropsku uniju, Srbija će i dalje biti taoc mitomanske politike, koja nas je uništila kao ozbiljnu državu.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Izjave | Utorak, 07. 10. 2014. | Komentara: 0

LSV zanima samo konkretan plan šta će se uraditi za Vojvodinu

NOVI SAD – Rekonstrukcija pokrajinske vlasti može biti završena u sledećih pola sata ukoliko iko dođe sa konkretnim planom i programom šta hoće da se radi,  a ne šta ko hoće da bude, Liga socijaldemokrata Vojvodine nema pretenziju ni prema jednoj funkciji ni prema jednom mestu u pokrajinskoj administraciji, nego je interesuju projekti, ekonomska situacija u Vojvodini i politički odnos pokrajinske administracije prema situaciji u zemlji, istakao je danas predsednik LSV Nenad Čanak.   
Akcije/Kampanje | Utorak, 07. 10. 2014. | Komentara: 0

Žrtve fašizma ne smemo zaboraviti

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas sedmu godišnjicu od održavanja velikog antifašističkog skupa iz 2007. godine, kada se više hiljada građana okupilo i sprečilo skup neonacista koji su planirali da tog dana u Novom Sadu proslave rođendan šefa SS-a i arhitekte holokausta Hajnriha Himlera. 
Događaji | Utorak, 07. 10. 2014. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada će uvek promovisati vrednosti Mihajla Pupina

ZRENJANIN - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić otvorio je u Narodnom muzeju u Zrenjaninu izložbu „Mihajlo idvorski Pupin - stvaralačka koordinacija“, autorke Aleksandre Ninković Tašić, potpredsednice Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook