Raspisano osam konkursa u poljoprivredi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 14. 03. 2015. | Komentara: 0

Raspisano osam konkursa u poljoprivredi

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je juče konkurse za navodnjavanje, plastenike, protivgradne mreže, male prerađivačke kapacitete, stočarstvo i staračka domaćinstva, potvrdio je u izjavi za TV Panonijju pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški.

LSV

Kako je naveo, osam konkursa namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima imaju ukupnu vrednost 985 miliona dinara, a u pitanju su sredstva namenjena investiranju u poljoprivredu, gde se vrši povraćaj od 50 posto ili 60 posto u nekim konkursima.
– To su oni konkursi koji su najbitniji za investiranje i za razvoj poljoprivrede. Zato smo se i odlučili da njih objavimo prve. Što se tiče konkursa namenjenih lokalnim samoupravama, to su konkursi za odvodnjavanja, odnosno sanaciju kanalske mreže. I konkurs namenjen vodosnabdevanju, odnosno radovim na kanalizacionoj mreži – reka oje Bogaroški.Govoreći o problemima sa prevlaženim zemljištem u Vojvodini, pokrajinski sekretar je rekao da je situacija pod kontrolom, te da je daleko bolja nego 2010. kada je 300 hiljada hektara bilo ugroženo podzemnim vodama, za razliku od sadašnjih oko 30 hiljada hektara. On je rekao da je trenutno u 13 sistema proglašena redovna odbrana od poplava od unutrašnjih voda, pet u Bačkoj, šest u Banatu i dva su u Sremu. Dodao je, da je investiranje u sanaciju kanalske mreže mora da bude kontinuirano i na nivou koji je bio u proteklim godinama.
– U 2015. godini ćemo pored više od milijardu, koje nameravamo po novom konkursu da uradimo, imati preneta sredstva iz 2014. godine u visini od negde između 700 i 800 miliona. U 2014. godini je zbog angažovanja mehanizacije na odbrani od poplava u slivu Save i Bosuta, nisu vodoprivredna preduzeća uspela da završe sve radove koji su bili planirani za 2014. Tako da u 2015. godini milijardu i 700. milijardu i 800 miliona radova će biti izvršeno na saniranju kanalske mreže. I to će biti sasvim sigurno ozbiljan pomak. Primetiće se, nadam se, na kraju 2015. godine – rekao je Bogaroški.

(BILSV, 14. 03. 2015)



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook