Republika ne prihvata činjenicu da Pokrajina postoji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 27. 11. 2015. | Komentara: 0

Republika ne prihvata činjenicu da Pokrajina postoji

NOVI SAD – Govoreći o mogućnosti da amandmani Skupštine AP Vojvodine na Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu budu usvojeni u Narodnoj skupštini Republike Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za RTV da je ceo sistem zakonski loše postavljen, s obzirom na to da Skupština Vojvodine vredi koliko jedan poslanik u Skupštini Srbije. 

LSV

– Suština priče je u tome da nijedna republička administracija, bez obzira na sastav i bez obzira na to ko je vlast a ko opozicija, nije spremna da prihvati činjenicu da pokrajinska administracija postoji i da  pokrajinska administracija treba da preuzme određeni deo odgovornosti i upravljanja ovom državom – navodi Kostreš. On dodaje da su se svi ustavopisci do sada, od Miloševića do danas, trudili da Vojvodina postoji, ali da zapravo u praksi to ne funkcioniše. 

(BILSV, 27. 11. 2015)




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook