Ruski nadničari napadaju Apel 88

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 03. 01. 2020. | Komentara: 0

Ruski nadničari napadaju Apel 88

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i potpisnik Apela 88 Bojan Kostreš kaže da nije dobro podizati tenzije u regionu, a da se to nikako ne sme raditi sada u Crnoj Gori. On je u izjavi za Danas rekao i da bi poseta Aleksandra Vučića Srbima na severu Crne Gore na Badnji dan, o čemu mediji pišu, mogla da osokoli ekstremiste i nacionaliste i da bude opravdanje za pokretanje radikalnih akcija i nasilja. 

LSV

- Dobra vest je da je Republika Crna Gora suverena država i da će odluku o eventualnom ulasku na njenu teritoriju doneti u skladu sa sopstvenim interesima. Takođe, očekujem i da će predstavnici naše države a naročito predsednik Republike dobro izvagati svaki potez koji povlače. Nasilje i haos nikome ne trebaju i zato se nadam da će razum pobediti na svim stranama – navodi on.

Komentarišući negativne komentare Apela 88 na društvenim mrežama, gde se za potpisnike navodi da podržavaju dve diktature, Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića, Kostreš kaže da Apel 88 podržava mir i stabilnost u regionu a takvo zalaganje ne odgovara jedino interesima aktuelne ruske politike na Balkanu.

– Ne brine me to što pojedini ruski nadničari napadaju ovu inicijativu jer je vreme pokazalo da su njihove političke procene po pravilu pogrešne i od samog početka osuđene na propast – navodi Kostreš.

(SzILSV, 03.01.2020)



Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Grujić: RTV poseban brend

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić naglasio je, prilikom današnje posete Radio-televiziji Vojvodine da ovaj medij vidi kao partnera i saradnika sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i javno informisanje, jer, kako je rekao, "pokrajinska vlada podržava i pomaže u njegovom radu, naročito sada kada je vidno poboljšanje u informativnim emisijama, vestima i samoj programskoj shemi".
Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Uručene novčane nagrade sportistima

Novi Sad, 9. oktobar 2012. - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu svečano je uručila novčane nagrade sportistima i trenerima sa teritorije AP Vojvodine, osvajačima medalja na velikim međunarodnim takmičenjima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.
Događaji | Ponedeljak, 08. 10. 2012. | Komentara: 0

Sprečiti medijski linč i suđenje van institucija

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava borbu protiv korupcije i kriminala i neće na bilo koji način štititi bilo koga ko se ogrešio o zakon, ali neće podržati ni linč onih koji su u medijima već osuđeni za dela za koja još nisu ni počele istrage, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov tokom rasprave o ukidanju imuniteta poslaniku Demokratske stranke Oliveru Duliću.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook