Grujić: RTV poseban brend

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Grujić: RTV poseban brend

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić naglasio je, prilikom današnje posete Radio-televiziji Vojvodine da ovaj medij vidi kao partnera i saradnika sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i javno informisanje, jer, kako je rekao, "pokrajinska vlada podržava i pomaže u njegovom radu, naročito sada kada je vidno poboljšanje u informativnim emisijama, vestima i samoj programskoj shemi".

LSV

- Želja nam je i namera da u narednom periodu podržimo što više projekata od vrednosti, kako bismo od pokrajinskog javnog servisa stvorili posebnu vrstu brenda kako kroz emisije o kulturi i za kulturu, tako i u oblasti informisanja - istakao je Grujić. On je rekao da poštujući razlike, koje se emituju kako na programima javnog servisa, tako i na radiju, mi ustvari uočavamo sličnosti i zato je dobro sve to zajedno podržati.
- Pitanje zgrade RTV se mora hitno rešavati, jer je nedopustivo da jedan javni servis to pitanje nema rešeno i zato ćemo zajedno svim institucijama države Srbije uputiti zahtev da se zajedničkim sredstvima to i završi - poručio je Grujić. On je istakao da je posebno važno, kada je u pitanju arhiva RTV, sagledati mogućnosti kako da se ona kvalitetno sredi, odnosno, digitalizuje i na adekvatan način sačuva, jer je "u pitanju kulturna baština ljudi sa ovih područja, koja ne sme da se zapusti i zaboravi".
Direktor RTV-a Siniša Isakov istakao je da je starosni prosek zaposlenih u ovoj informativnoj kući preko 46 godina i da bi trebalo podmladiti kadar, a onima koji ispunjavaju uslove za penziju to i omogućiti uz zakonski regulisane otpremnine.
U razgovoru Grujića sa Isakovim i njegovim saradnicima, osim o već poznatim problemima koji se tiču naplate pretplate, neadekvatnih uslova za rad i starosne strukture zaposlenih, bilo je reči i o potrebi da RTV postane posebna vrsta brenda. Tema razgovora odnosila se na unapređenje saradnje pokrajinske vlade i vojvođanskog javnog servisa, koji već više od deset godina nema rešeno pitanje zgrade, koja je srušena tokom NATO bombardovanja 1999. godine na Mišeluku.
Razgovarano je i o lošem sistemu naplate RTV pretplate, koja ide preko računa za struju, kao i o problemima koji se odnose na zastarelu tehniku, naročito radijsku i loš emitacioni signal radijskih i televizijskih prijemnika.
Zbog toga je rukovodstvo RTV nedavno i uputilo zahtev Vladi Republike Srbije za pomoć u kupovini reportažnih kola, koja su više nego neophodna za rad javnog servisa.

(BILSV, 09.10.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook