Grujić: RTV poseban brend

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Grujić: RTV poseban brend

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić naglasio je, prilikom današnje posete Radio-televiziji Vojvodine da ovaj medij vidi kao partnera i saradnika sa Pokrajinskim sekretarijatom za kulturu i javno informisanje, jer, kako je rekao, "pokrajinska vlada podržava i pomaže u njegovom radu, naročito sada kada je vidno poboljšanje u informativnim emisijama, vestima i samoj programskoj shemi".

LSV

- Želja nam je i namera da u narednom periodu podržimo što više projekata od vrednosti, kako bismo od pokrajinskog javnog servisa stvorili posebnu vrstu brenda kako kroz emisije o kulturi i za kulturu, tako i u oblasti informisanja - istakao je Grujić. On je rekao da poštujući razlike, koje se emituju kako na programima javnog servisa, tako i na radiju, mi ustvari uočavamo sličnosti i zato je dobro sve to zajedno podržati.
- Pitanje zgrade RTV se mora hitno rešavati, jer je nedopustivo da jedan javni servis to pitanje nema rešeno i zato ćemo zajedno svim institucijama države Srbije uputiti zahtev da se zajedničkim sredstvima to i završi - poručio je Grujić. On je istakao da je posebno važno, kada je u pitanju arhiva RTV, sagledati mogućnosti kako da se ona kvalitetno sredi, odnosno, digitalizuje i na adekvatan način sačuva, jer je "u pitanju kulturna baština ljudi sa ovih područja, koja ne sme da se zapusti i zaboravi".
Direktor RTV-a Siniša Isakov istakao je da je starosni prosek zaposlenih u ovoj informativnoj kući preko 46 godina i da bi trebalo podmladiti kadar, a onima koji ispunjavaju uslove za penziju to i omogućiti uz zakonski regulisane otpremnine.
U razgovoru Grujića sa Isakovim i njegovim saradnicima, osim o već poznatim problemima koji se tiču naplate pretplate, neadekvatnih uslova za rad i starosne strukture zaposlenih, bilo je reči i o potrebi da RTV postane posebna vrsta brenda. Tema razgovora odnosila se na unapređenje saradnje pokrajinske vlade i vojvođanskog javnog servisa, koji već više od deset godina nema rešeno pitanje zgrade, koja je srušena tokom NATO bombardovanja 1999. godine na Mišeluku.
Razgovarano je i o lošem sistemu naplate RTV pretplate, koja ide preko računa za struju, kao i o problemima koji se odnose na zastarelu tehniku, naročito radijsku i loš emitacioni signal radijskih i televizijskih prijemnika.
Zbog toga je rukovodstvo RTV nedavno i uputilo zahtev Vladi Republike Srbije za pomoć u kupovini reportažnih kola, koja su više nego neophodna za rad javnog servisa.

(BILSV, 09.10.2012)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook