RZS da kaže koliko ima Vojvođana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 05. 12. 2012. | Komentara: 0

RZS da kaže koliko ima Vojvođana

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za juče za list Danas da će poslaničkim pitanjem tražiti od Republičkog zavoda za statistiku da saopšti koliko se građana na poslednjem popisu izjasnilo kao Vojvođani.

Aleksandra Jerkov

RZS je, objavljujući rezultate popisa, saopštio da se 30.771 građanin izjasnio po regionalnoj pripadnosti, ali ih nisu razvrstavali po nacionalnosti.

- Verujem da se većina od 30.000 građana koji su svrstani u takozvanu regionalnu pripadnost izjasnila kao Vojvođani. Meni bi bilo izuzetno značajno da RZS saopšti te podatke. Niko nema pravo da nečije izjašnjavanje o nacionalnosti obesmisli. Ovde je isključivo važna odbrana prava da svako može da se izjasni onako kako hoće i kako se oseća – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 05.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 27. 12. 2012. | Komentara: 0

LSV će zatražiti ocenu ustavnosti republičkog budžeta za 2013. godinu

NOVI SAD, 27. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine će podržati usvajanje pokrajinskog budžeta za 2013. godinu na sutrašnjoj sednici Skupštine AP Vojvodine, odlučeno je večeras na sednici Predsedništva LSV.
Izjave | Četvrtak, 27. 12. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Dosta ponižavanja Vojvodine

BEOGRAD – Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine neće glasati za Zakon o Razvojnom fondu AP Vojvodine jer misle da je to poniženje APV, dva miliona građanki i građana i poniženje vojvođanske administracije, istakao je kasno sinoć zamenik predsednika LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 27. 12. 2012. | Komentara: 0

Stojšić: Zakon o Razvojnom fondu APV je truo kompromis

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine ne može da podrži Predlog zakona o Razvojnom fondu AP Vojvodine s obzirom na to da je reč o trulom kompromisu koji po mišljenju ligaša, neće doneti ništa novo, istakao je kasno večeras poslanik LSV Đorđe Stojšić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook