Blaga kazna za vođe Obraza

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija.

Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.

Iako smatramo da je presuda blaga, dobra vest je da je država pokazala da će odlučno reagovati u ovakvim i sličnim situacijama u budućnosti.

Takođe, podsećamo da je Skupština AP Vojvodine još 2005. godine tražila zabranu ove organizacije. Da je to tada učinjeno, izbegli bi nasilje i razne incidente koji su se u međuvremenu desili.

LSV smatra i da bi država morala da pronađe i kazni političke inspiratore i nalogodavce događaja poput, napada na Paradu ponosa, paljenja ambasade SAD, i višestrukog rušenja Beograda proteklih godina. Jedino na taj način se ovaj problem može trajno rešiti.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Utorak, 23. 02. 2016. | Komentara: 0

Sa lečenja SMS-om, napredujemo na lečenje Jutjubom

Izgradnja institucija i njihovo delovanje nezavisno od trenutne političke partije na vlasti je jedno od osnova i temelja demokratskih, civilizovanih društava. Pravo na lečenje je Ustavom zagarantovano svakom građaninu i svakoj građanki Republike Srbije i trebalo bi da bude dostupno svakom osiguraniku Fonda za zdravstveno osiguranje. Posebno ako se radi o detetu. Bez obzira koja je bolest u pitanju, a naročito ako je reč o nekoj retkoj bolesti.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 02. 2016. | Komentara: 0

Kome je u interesu da uništi domaće svinjarstvo?

NOVI SAD, 22. februar - Liga paora Vojvodine pita Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine da li je tačno da je Uprava za veterinu nedavno izdala 40 uvoznih dozvola za uvoz 300 hiljada svinja?
Saopštenja | Nedelja, 21. 02. 2016. | Komentara: 0

Hitno vratiti jezik društvene sredine u škole

NOVI SAD, 21. februar – Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da Ministarstvo prosvete hitno u redovnu nastavu u osnovnim školama vrati izučavanje jezika društvene sredine, kao i da prilikom najavljene racionalizacije u prosveti i gašenja odeljenja sa manje od 15 učenika vodi računa da ne dovede i do gašenja razreda u kojima se nastava odvija na jezicima nacionalnih zajednica. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook