Ne štedeti na penzionerima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Ne štedeti na penzionerima!

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže da se umanjene penzije vrate na prethodni nivo, istakla je danas predsednica Kluba penzionera LSV i članica Predsedništva LSV Nada Lazić. Ona je naglasila da je povećanje od 1,25 odsto, koje sada postoji kao mizernih 400 dinara mesečno, ponižavajuće za penzionere.

 
- Tražimo da se sredstva vrate u penzione fondove, koji su sada deo budžeta i da se više nikada niti manipuliše, niti zloupotrebljava položaj penzionera i da penzioneri ne budu oni na kojima se štedi. Tražimo da se formira Pokrajinski fond za penziono i invalidsko osiguranje koji je pokrajina imala do početka devedesetih godina. Tada je, na žalost, odlukom vlasti u Beogradu taj fond usisan u republički, a kasnije su ta sredstva nestala. Mi sada tražimo da se ta sredstva vrate u fond, a pre svega da se formira Pokrajinski penzioni fond – istakla je Lazić nakon sastanka Kluba penzionera LSV.
 
Ona je ukazala da penzioneri uglavnom žive izuzetno siromašno, da je prosečna potrošačka korpa oko 67 hiljada dinara, a prosečna penzija iznosi 23.000 dinara. To dokazuje da je većina penzionera na ivici egzistencije, ali oni, kako ističe Lazić, i sa tako malim primanjima finansiraju svoju decu, svoje unuke.
 
- Odrekli su se mnogo toga što im je potrebno u životu. Sav život im se sveo praktično samo na hranu, na plaćanje dažbina, čak mnogi od njih nemaju ni za participaciju za lekove i zato smatramo da se na penzionerima ne treba štedeti i da sa ovakvim fondom koji bi se formirao mora da se obezbedi nezavisnost finansiranja i mora da se obezbedi da penzija više nikad ne dođe u pitanje, ni visina ni to da li će se uopšte primati – zaključila je ona.
 

(BILSV, 08.04.2016
)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook