Ne štedeti na penzionerima!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Ne štedeti na penzionerima!

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže da se umanjene penzije vrate na prethodni nivo, istakla je danas predsednica Kluba penzionera LSV i članica Predsedništva LSV Nada Lazić. Ona je naglasila da je povećanje od 1,25 odsto, koje sada postoji kao mizernih 400 dinara mesečno, ponižavajuće za penzionere.

 
- Tražimo da se sredstva vrate u penzione fondove, koji su sada deo budžeta i da se više nikada niti manipuliše, niti zloupotrebljava položaj penzionera i da penzioneri ne budu oni na kojima se štedi. Tražimo da se formira Pokrajinski fond za penziono i invalidsko osiguranje koji je pokrajina imala do početka devedesetih godina. Tada je, na žalost, odlukom vlasti u Beogradu taj fond usisan u republički, a kasnije su ta sredstva nestala. Mi sada tražimo da se ta sredstva vrate u fond, a pre svega da se formira Pokrajinski penzioni fond – istakla je Lazić nakon sastanka Kluba penzionera LSV.
 
Ona je ukazala da penzioneri uglavnom žive izuzetno siromašno, da je prosečna potrošačka korpa oko 67 hiljada dinara, a prosečna penzija iznosi 23.000 dinara. To dokazuje da je većina penzionera na ivici egzistencije, ali oni, kako ističe Lazić, i sa tako malim primanjima finansiraju svoju decu, svoje unuke.
 
- Odrekli su se mnogo toga što im je potrebno u životu. Sav život im se sveo praktično samo na hranu, na plaćanje dažbina, čak mnogi od njih nemaju ni za participaciju za lekove i zato smatramo da se na penzionerima ne treba štedeti i da sa ovakvim fondom koji bi se formirao mora da se obezbedi nezavisnost finansiranja i mora da se obezbedi da penzija više nikad ne dođe u pitanje, ni visina ni to da li će se uopšte primati – zaključila je ona.
 

(BILSV, 08.04.2016
)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook