Čanak uputio čestitku Ciprasu i Zaevu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2019. | Komentara: 0

Čanak uputio čestitku Ciprasu i Zaevu

Novi Sad, 27. januar 2019 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas čestitku grčkom i makedonskom premijeru Aleksisu Ciprasu i Zoranu Zaevu zbog postizanja dogovora o promeni imena bivše jugoslovenske republike u Severna Makedonija.

U čestitki Čanak ističe da LSV sa najdubljim poštovanjem pozdravlja njihovu političku hrabrost i dalekovidost.

LSV

- Sporazum koji ste postigli u Prespi učinio je da Balkan i jugoistočna Evropa postanu mirnije i sigurnije mesto za život. Ratifikacijom Sporazuma iz Prespe u parlamentima Severne Makedonije i Grčke pokazali ste da umete da upravljate krizama i da je moguć kompromis, posle gotovo tri decenije tenzija u odnosima dve zemlje. Vašim sporazumom ne obezbeđuje se samo dobrosusedstvo, već je i otvoren put našem susedu, Severnoj Makedoniji, ka Evropskoj uniji i NATO-u – naveo je Čanak.

LSV pozdravlja i snažno podržava sled događaja u pravcu evropskih i evroatlanskih integracionih procesa, kao neophodnog uslova za mir, stabilnost i demokratiju na fragilnom području zapadnog Balkana. 

- Posle istorijskog kompromisa Grčke i Severne Makedonije, nadamo se da će sličnim putem ići i Srbija i Kosovo i da ćemo uskoro videti kraj još jednom decenijskom sukobu u našem regionu – zaključio je Nenad Čanak.


Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.
Saopštenja | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Egerešiju, Pajtiću i Bilickom

Poštovani, Poznato Vam je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine beskompromisno i bez izuzetaka bori protiv svake vrste ekstremizma, nacionalističkih i šovinističkih ideja, planova i ispada, protiv svega što bi moglo da na bilo koji način naruši međunacionalni sklad u AP Vojvodini i izazove bilo kakvu vrstu sukoba.
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook