Čanak uputio telegram ambasadorima zemalja učesnica u Danu D

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 06. 06. 2014. | Komentara: 0

Čanak uputio telegram ambasadorima zemalja učesnica u Danu D

NOVI SAD, 6. jun - Povodom sedamdeset godina od početka iskrcavanja u Normandiju u Drugom svetskom ratu,  predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je telegrame ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške, čiji su vojnici učestvovali u toj operaciji.

LSV

U telegramu se navodi: 

Vasa ekselencijo, 

želeo bih da Vam u ime LSV i svoje lično ime poručim da se na današnji dan sećamo svih žrtava koje su građani Vaše zemlje podneli prilikom iskrcavanja u Normandiji. 

Kao stranka koja baštini tekovine narodnooslobodilačke borbe i antifašističkog pokreta, nikada nećemo zaboraviti sve te ljude koji su životima platili početak kraja najkrvavije epohe u istoriji Evrope. 

Neka im je večna slava. 
Nenad Čanak, 
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine 


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook