Čanak uputio telegram ambasadorima zemalja učesnica u Danu D

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 06. 06. 2014. | Komentara: 0

Čanak uputio telegram ambasadorima zemalja učesnica u Danu D

NOVI SAD, 6. jun - Povodom sedamdeset godina od početka iskrcavanja u Normandiju u Drugom svetskom ratu,  predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je telegrame ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške, čiji su vojnici učestvovali u toj operaciji.

LSV

U telegramu se navodi: 

Vasa ekselencijo, 

želeo bih da Vam u ime LSV i svoje lično ime poručim da se na današnji dan sećamo svih žrtava koje su građani Vaše zemlje podneli prilikom iskrcavanja u Normandiji. 

Kao stranka koja baštini tekovine narodnooslobodilačke borbe i antifašističkog pokreta, nikada nećemo zaboraviti sve te ljude koji su životima platili početak kraja najkrvavije epohe u istoriji Evrope. 

Neka im je večna slava. 
Nenad Čanak, 
predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine 


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 



Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook