Čanak: Hitno povećati broj policajaca u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 19. 09. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Hitno povećati broj policajaca u Novom Sadu

NOVI SAD, 19. septembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja imenovanje Stevana Krstića za načelnika Policijske uprave Novi Sad.

LSV

Ali, činjenica da je Novi Sad dobio načelnika policije ne znači i da će stanje bezbednosti biti bolje ako Novi Sad hitno ne dobije barem 80 od 300 neophodnih policajaca i ako hitno ne bude predočeno koje mere će biti preduzete.

Vojvodina nije Ruanda 1994.godine, a njeni građani Tutsi da im deca strepe od mačeta.

Takođe, činjenica da je trebalo četiri godine da MUP Srbije v.d. načelnika Policijske uprave u Novom Sadu imenuje u načelnika, još jednom pokazuje zašto je potrebno formirati Poilicijsku upravu za Vojvodinu.

Dok su vojvođanski gradovi imali sekretarijate unutrašnjih poslova i dok je funkcionisao pokrajinski SUP - a tako je bilo do Miloševićevog ustavnog puča 1988. godine - ovakvo stanje bezbednosti bilo je nezamislivo.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak 



Saopštenja | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Pajtić dr Bojanu

Pajtić dr Bojane,

S obzirom na to da niko nije želeo da imenom i prezimenom stane iza saopštenja koje je danas objavljeno u medijima, a koje u superlativu govori o Vama, ovo pismo upućujemo Vama u nadi da ćete ga proslediti organizaciji za koju verujemo da Vam je bliska. Tekst pisma je u nastavku.

Saopštenja | Nedelja, 09. 10. 2011. | Komentara: 0

Konačno otvaranje kancelarije u Briselu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja sutrašnje konačno otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.

To je lepa vest, a bila bi još lepša da se dogodila bar dve godine ranije.

Saopštenja | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugi niz godina upozorava da je lustracija neophodna ako želimo da se nešto promeni.

Pošto je nije bilo i nije rasvetljen sav mrak devedesetih, došlo je do toga da se otrovi nacizma i klerofašizma prenesu i na nove generacije.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook