Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

Novi Sad, 17. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena najavama rekordnog iznosa budžeta grada Beograda za 2020. godinu, koji je pre nekoliko dana usvojilo Gradsko veće i uputilo Skupštini glavnog grada na usvajanje.

LSV

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić slavodobitno je izjavio da će gradska kasa u narednoj godini biti punija za 9,6% u odnosu na prethodnu, te će budžet iznositi 143 milijardi dinara. Praktično je već sada jasno da će beogradski budžet biti znatno viši od pokrajinskog, kada se zna da je budžet Vojvodine za 2019. godinu iznosio 74,4 milijardi dinara. 

LSV ocenjuje da je ovakav odnos prema Vojvodini nedopustiv, te da predstavlja uvredu za građane naše pokrajine. 

Krajnje je neshvatljivo da se vlasti hvale rekordima u iznosu budžeta, a da sa druge strane Vlada Srbije redovno uplaćuje dotacije budžetu prestonice, zbog „slabog punjenja budžeta“. 

Da li je ovo najava i za rekordne dotacije iz Vladine budžetske rezerve kojima bi se popunjavale beogradske „rupe“? 

Dok čekamo odgovor na to pitanje, možemo samo da posmatramo hiljade i hiljade lampiona i ukrasa koji od petka sijaju ulicama Beograda i da sami sebi postavljamo pitanje do kada ćemo trpeti beogradski centralizam.

Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Jovan Aksentijević



Saopštenja | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

U Srbiji svake godine 50 hiljada stanovnika manje

ZRENJANIN - Šta se tačno dogodilo da je u Zrenjaninu, koji je na 110.000 stanovnika imao 57.000 zaposlenih industrijskih radnika, ovoga trenutka jedina tema koju imamo poljoprivreda – upitao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i prvi na republičkoj listi broj 7 „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka“.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 04. 2016. | Komentara: 0

Ugrožena egzistencija vojvođanskih poljoprivrednika

ZMAJEVO - Najveći problemi s kojima su se vojvođanski poljoprivredni proizvođači sreli u proteklih 10 godina jesu smanjenje subvencija i nemogućnost da dođu do državne zemlje koju bi uzimali u zakup, ocenio je sinoć u Zmajevu potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i prvi na listi za pokrajinske izbore Branislav Bogaroški. On je u razgovoru s poljoprivrednicima istakao da će ti problemi zasigurno poremetiti našu poljoprivrednu  proizvodnju i egzistenciju vojvođanskih paora.
Saopštenja | Nedelja, 10. 04. 2016. | Komentara: 0

LSV traži Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje

NOVI SAD - Predsednica Kluba penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine i članica Predsedništva LSV Nada Lazić istakla je da je poseban problem naših najstarijih sugrađana nemogućnost adekvatnog i pravovremenog lečenja. Prema njenim rečima, zbog rasporeda medicinskih ustanova po Vojvodini i usluga koje se u njima pružaju, mnogi su prinuđeni da za odlazak kod specijaliste, pa i kod lekara opšte prakse odlaze u druga mesta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook