U Srbiji svake godine 50 hiljada stanovnika manje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

U Srbiji svake godine 50 hiljada stanovnika manje

ZRENJANIN - Šta se tačno dogodilo da je u Zrenjaninu, koji je na 110.000 stanovnika imao 57.000 zaposlenih industrijskih radnika, ovoga trenutka jedina tema koju imamo poljoprivreda – upitao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i prvi na republičkoj listi broj 7 „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka“.

 

Čanak je na konvenciji LSV u Zrenjaninu upozorio da je daleko kraći spisak onoga što radi u tom gradu od onoga što ne radi. On je predočio da je na ulazu u taj grad video mnoštvo bilborda i da su poruke na njima takve da sa svakom može da se složi i glasa za sve stranke. Međutim, ono što ih razlikuje jeste da li iza tih poruka ima istine i nekih konkretnih dela.

 

- Šta imamo danas? Da se u ovoj zemlji svake godine broj stanovnika smanji za 50.000 – 35.000 se rodi manje nego što umre, a 15.000 se odseli. Prosečna starost stanovništva u ovoj zemlji je 47 godina, prosečna starost onih koji odlaze je 28 godina. Svake godine iz ove zemlje ode 1.000 lekara, svake godine u ovoj zemlji medicinu završi 500 studenata. Pa, gde to vodi i ko je za to kriv? Zašto smo zaboravili ko je za to kriv i odgovoran? Zašto smo zaboravili onog zločinca Slobodana Miloševića koji nam je sve ovo napravio? Niste vi ovde krivi. Krivi su oni koji su nam razorili zemlju, koji su razorili sistem vrednosti – poručio je Čanak.

 

On je rekao i da se mora naći rešenje za situaciju u kojoj mladi, koji ne završe školu, nemaju kud i ostaju nezaposleni dok školovani odlaze iz zemlje, jer takođe nemaju posao.

 

 

(BILSV, 12.04.2016)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook