U Srbiji svake godine 50 hiljada stanovnika manje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 12. 04. 2016. | Komentara: 0

U Srbiji svake godine 50 hiljada stanovnika manje

ZRENJANIN - Šta se tačno dogodilo da je u Zrenjaninu, koji je na 110.000 stanovnika imao 57.000 zaposlenih industrijskih radnika, ovoga trenutka jedina tema koju imamo poljoprivreda – upitao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i prvi na republičkoj listi broj 7 „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka“.

 

Čanak je na konvenciji LSV u Zrenjaninu upozorio da je daleko kraći spisak onoga što radi u tom gradu od onoga što ne radi. On je predočio da je na ulazu u taj grad video mnoštvo bilborda i da su poruke na njima takve da sa svakom može da se složi i glasa za sve stranke. Međutim, ono što ih razlikuje jeste da li iza tih poruka ima istine i nekih konkretnih dela.

 

- Šta imamo danas? Da se u ovoj zemlji svake godine broj stanovnika smanji za 50.000 – 35.000 se rodi manje nego što umre, a 15.000 se odseli. Prosečna starost stanovništva u ovoj zemlji je 47 godina, prosečna starost onih koji odlaze je 28 godina. Svake godine iz ove zemlje ode 1.000 lekara, svake godine u ovoj zemlji medicinu završi 500 studenata. Pa, gde to vodi i ko je za to kriv? Zašto smo zaboravili ko je za to kriv i odgovoran? Zašto smo zaboravili onog zločinca Slobodana Miloševića koji nam je sve ovo napravio? Niste vi ovde krivi. Krivi su oni koji su nam razorili zemlju, koji su razorili sistem vrednosti – poručio je Čanak.

 

On je rekao i da se mora naći rešenje za situaciju u kojoj mladi, koji ne završe školu, nemaju kud i ostaju nezaposleni dok školovani odlaze iz zemlje, jer takođe nemaju posao.

 

 

(BILSV, 12.04.2016)




Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook