Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

Novi Sad, 17. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena najavama rekordnog iznosa budžeta grada Beograda za 2020. godinu, koji je pre nekoliko dana usvojilo Gradsko veće i uputilo Skupštini glavnog grada na usvajanje.

LSV

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić slavodobitno je izjavio da će gradska kasa u narednoj godini biti punija za 9,6% u odnosu na prethodnu, te će budžet iznositi 143 milijardi dinara. Praktično je već sada jasno da će beogradski budžet biti znatno viši od pokrajinskog, kada se zna da je budžet Vojvodine za 2019. godinu iznosio 74,4 milijardi dinara. 

LSV ocenjuje da je ovakav odnos prema Vojvodini nedopustiv, te da predstavlja uvredu za građane naše pokrajine. 

Krajnje je neshvatljivo da se vlasti hvale rekordima u iznosu budžeta, a da sa druge strane Vlada Srbije redovno uplaćuje dotacije budžetu prestonice, zbog „slabog punjenja budžeta“. 

Da li je ovo najava i za rekordne dotacije iz Vladine budžetske rezerve kojima bi se popunjavale beogradske „rupe“? 

Dok čekamo odgovor na to pitanje, možemo samo da posmatramo hiljade i hiljade lampiona i ukrasa koji od petka sijaju ulicama Beograda i da sami sebi postavljamo pitanje do kada ćemo trpeti beogradski centralizam.

Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Jovan Aksentijević



Saopštenja | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

Razbijen prozor na prostorijama LSV u Rumi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na prostorije svog opštinskog odbora u Rumi.

Danas oko 13 časova nepoznati napadač je kamenicom razbio prozor na prostorijama LSV, koje se nalaze na prvom spratu zgrade u Glavnoj ulici. Samo pukom srećom, tri osobe koje su se u tom trenutku nalazile u prostoriji nisu povređene, iako je kamenica prošla tik pored glave jedne od njih.
Saopštenja | Petak, 18. 03. 2011. | Komentara: 0

Otvoreno pismo Egerešiju, Pajtiću i Bilickom

Poštovani, Poznato Vam je da se Liga socijaldemokrata Vojvodine beskompromisno i bez izuzetaka bori protiv svake vrste ekstremizma, nacionalističkih i šovinističkih ideja, planova i ispada, protiv svega što bi moglo da na bilo koji način naruši međunacionalni sklad u AP Vojvodini i izazove bilo kakvu vrstu sukoba.
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook