Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

60 sekundi za pripremu sednice parlamenta

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra skandlaloznim način na koji naprednjačka vlast upravlja institucijama lokalne samouprave. Aleksandar Marton, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina, kaže da su i ranije upozoravali na ponižavanje gradske Skupštine od strane izvršne vlasti, ali poslednja dva zasedanja su pokazala da uvek može da bude i gore.
Saopštenja | Subota, 16. 02. 2019. | Komentara: 0

Hoće li se ikada rešiti problem deponije životinjskih leševa?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima vladajuće većine u Gradu Somboru, Pokrajinskoj vladi i Vladi Republike Srbije: da li će neko i kada trajno rešiti problem divlje deponije životinjskih leševa, koja je nastala na putu između Bačkog Brestovca i Stapara?
Saopštenja | Četvrtak, 14. 02. 2019. | Komentara: 0

Pismo ambasadoru Španije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je pismo ambasadoru Španije Migelu Fuertesu Suaresu, povodom polemike koja se povela nakon njegove izjave da se u španskim zatvorima nalaze direktno izabrani predstavnici građana iz Katalonije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook