Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Četvrtak, 31. 01. 2019. | Komentara: 0

Nedopustive izjave ministra Šarčevića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, povodom podrške akademske zajednice građanskim protestima u Srbiji. Izjašnjavajući se o toj podršci, ministar Šarčević je izjavio da na spisku potpisanih nema „ozbiljnih imena“ i da se na spisku nalazi „pola penzionera i pola nekih mladih istraživača,koji su počeli tek juče da rade“.
Saopštenja | Sreda, 30. 01. 2019. | Komentara: 0

Nesklad u Zakonu se odražava na tržište rada

Od usvajanja Zakona o profesijama od značaja za Republiku Srbiju i uslova za njihovo obavljanje, koji je usvojen krajem septembra 2018. godine, još uvek nema odgovora na pitanje koja su to zanimanja?
Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2019. | Komentara: 0

Čanak uputio čestitku Ciprasu i Zaevu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uputio je danas čestitku grčkom i makedonskom premijeru Aleksisu Ciprasu i Zoranu Zaevu zbog postizanja dogovora o promeni imena bivše jugoslovenske republike u Severna Makedonija. U čestitki Čanak ističe da LSV sa najdubljim poštovanjem pozdravlja njihovu političku hrabrost i dalekovidost.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook