Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 17. 05. 2017. | Komentara: 0

Dodela mandata Zaevu put ka stabilnoj Makedoniji

Novi Sad, 17. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku predsednika Republike Makedonije Đorđa Ivanova da poveri mandat za sastav nove vlade lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu.

LSV

Ova odluka predsednika Ivanova omogućiće miran transfer vlasti i osigurati stabilnost Makedonije.

Multietnički karakter Makeodnije mora biti očuvan i nadamo se da će nova vlada ove zemlje učiniti sve da se umanje tenzije koje su nastale zbog nepoštovanja Ustava i većinske volje građana iskazane u izbornom procesu.

Liga socijaldemorkata Vojvodine uverena je da će i Makedonija i Srbija zajedničkim naporima ubrazati put ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, jer je to u interesu građana obe zemlje.

Dobrosusedski odnosu na Balkanu moraju biti prioritet svih političkih aktera, a političari prošlosti, koji profitiraju na etničkim podelama, moraju nestati sa političke scene.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Saopštenja | Nedelja, 27. 01. 2019. | Komentara: 0

Umesto izvinjenja, nove relativizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najmanje šta je uredništvo nedeljnika „Politikin zabavnik“ moglo da uradi, povodom prošlonedeljnog sramnog teksta o Dimitriju Ljotiću, izvinjenje čitaocima i celokupnoj javnosti. Nažalost, umesto izvinjenja dobili smo krajnje neutralan tekst urednika, koji se izvinjava čitaocima, ako su tekst razumeli na način koji nije primeren. 
Saopštenja | Subota, 26. 01. 2019. | Komentara: 0

Ako zaboravimo žrtve nacizma, zlo se može ponoviti

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da se ideje nacizma i fašizma promovišu 75 godina posle zavšetka Drugog svetskog rata. Dosta vremena je prošlo od pobede nad najvećim zlom modernog doba, ali protagonisti ideje „krvi i tla“ ne miruju.
Saopštenja | Petak, 25. 01. 2019. | Komentara: 0

Putinova peta kolona nije jača od Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje lideru takozvanog Pokreta Dveri Bošku Obradoviću da Ligu iz Novog Sada i Vojvodine nisu izbacili ni Slobodan Milošević, ni Vojislav Šešelj, pa neće ni on. Boško Obradović zastavu Autonomne Pokrajine Vojvodine naziva „separatističkom“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook