Država da odreaguje na izjavu Savaija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 31. 10. 2015. | Komentara: 0

Država da odreaguje na izjavu Savaija

NOVI SAD, 31. oktobar - Republika Srbija bi morala da odreaguje na današnju izjavu potpredsednika i poslanika stranke Jobik u parlamentu Mađarske Ištvana Savaija koji je danas boravio u Senti.

LSV
 
Imamo ovde i previše problema sa fašistima sa kojima se preblago postupa, sa prekrajanjima istorije, rehabilitacijama kvislinga i zagovornicima ideja Velike Srbije i poslednje što nam je potrebno jesu takvi strani političari koji će dolaziti u Vojvodinu da dolivaju ulje na vatru pričaju o „otcepljenim krajevima“.
 
Uprkos izjavama da se kancelarija koju je danas otvorio u Senti neće baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti, da joj cilj nije izazivanje tenzija ili mržnje, već da u skladu sa mogućnostima pomaže ovdašnjim Mađarima u obavljanju poslova u Mađarskoj, jasno je da ta kancelarija a pogotovo on u Vojvodini ne donose ništa dobro.
 
Sve i kada bi za trenutak zaboravili ko je i šta je stranka čiji je potpredsednik, Savaijevo obrazloženje da će ta kancelarija da  “olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima” i obezbedi mogućnost Mađarima da ga potraže “ i na otcepljenim teritorijama” dovoljno jasno govori o njegovoj ideji prekrajanja granica.
 
Očekujemo da se nadležni državni organi u skladu sa tim odnose i prema njemu i prema kancelariji.
 
 
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Saopštenja | Ponedeljak, 23. 04. 2012. | Komentara: 0

Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

Novi Sad, 23. aprila – LSV će nakon izbora, od nove Vlade Republike Srbije tražiti da se zakonom reguliše oblast poljoprivredne proizvodnje i subvencija, kako bi se zemljoradnicima omogućilo da ubuduće lakše planiraju svoju proizvodnju, istakao je danas u razgovoru sa poljoprivrednicima u novosadskom naselju Klisa zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Saopštenja | Subota, 21. 04. 2012. | Komentara: 1

LSV jedina došla na okrugli sto organizacija za zaštitu potrošača

Novi Sad, 21. april- Narodne poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov i Olena Papuga jedine su danas prisustvovale okruglom stolu na temu „Šta političari obećavaju potrošačima“ u Medija centru u Beogradu, iako su bili pozvani predstavnici svih izbornih lista i svih političkih stranaka u Srbiji. 
Saopštenja | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Nije sporna poruka, nego onaj ko je poruku poslao

NOVI SAD, 18. april – Sada već nema sumnje da se Republička radiodifuzna agencija prilikom donošenja odluka ne vodi sadržajem emitovanih poruka, nego da im je sporan onaj ko je poruku uputio.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook