Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 04. 2012. | Komentara: 0

Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

Novi Sad, 23. aprila – Liga socijaldemokrata Vojvodine će nakon izbora, od nove Vlade Republike  Srbije tražiti da se zakonom reguliše oblast poljoprivredne proizvodnje i subvencija, kako bi se zemljoradnicima omogućilo da ubuduće lakše planiraju svoju proizvodnju, istakao je danas u razgovoru sa poljoprivrednicima u novosadskom naselju Klisa zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

– Da bi problem u poljoprivredi suštinski bio rešen, mora biti donet zakon kojim bi bar pet godina bili regulisani odnosi u poljoprivredi. To je ono što će Liga socijaldemokrata Vojvodine tražiti od buduće vlade i od budućeg ministra – izjavio je Kostreš.

Kako je podsetio, Liga se pre nekoliko meseci izborila za to da se traktori ubuduće registruju trajno, a ne jednom godišnje, kao i da je na zahtev LSV ministarstvo poljoprivrede donelo uredbu o isplati akontacija za poljoprivrednike, čija isplata je već počela.

Kada su u pitanju akontacije, Kostreš je u razgovoru sa poljoprivrednicima istakao da je svestan da one ne rešavaju u potpunosti probleme paora, ali da su im od pomoći jer zahvaljujući njima država praktično pomaže zemljoradnicima u finansiranju proizvodnje.

Predsednik skupštine zadruge „OZZ Novi Sad – Klisa„ Petar Krstić istakao je u razgovoru sa Kostrešom da im obezbeđene akontacije pomažu u proizvodnji.

On je potvrdio da je poljoprivrednicima teško da planiraju proizvodnju ako se uredbe menjaju svake godine i da bi im mnogo pomoglo ako Liga uspe da to bude regulisano zakonom.
– Ako je nešto regulisano zakonom, onda znaš da te to čeka i tako se prilagođavaš i radiš pet godina. Tako praviš plan proizvodnje – objasnio je Krstić.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook