Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 23. 04. 2012. | Komentara: 0

Zakonom regulisati poljoprivrednu proizvodnju

Novi Sad, 23. aprila – Liga socijaldemokrata Vojvodine će nakon izbora, od nove Vlade Republike  Srbije tražiti da se zakonom reguliše oblast poljoprivredne proizvodnje i subvencija, kako bi se zemljoradnicima omogućilo da ubuduće lakše planiraju svoju proizvodnju, istakao je danas u razgovoru sa poljoprivrednicima u novosadskom naselju Klisa zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

– Da bi problem u poljoprivredi suštinski bio rešen, mora biti donet zakon kojim bi bar pet godina bili regulisani odnosi u poljoprivredi. To je ono što će Liga socijaldemokrata Vojvodine tražiti od buduće vlade i od budućeg ministra – izjavio je Kostreš.

Kako je podsetio, Liga se pre nekoliko meseci izborila za to da se traktori ubuduće registruju trajno, a ne jednom godišnje, kao i da je na zahtev LSV ministarstvo poljoprivrede donelo uredbu o isplati akontacija za poljoprivrednike, čija isplata je već počela.

Kada su u pitanju akontacije, Kostreš je u razgovoru sa poljoprivrednicima istakao da je svestan da one ne rešavaju u potpunosti probleme paora, ali da su im od pomoći jer zahvaljujući njima država praktično pomaže zemljoradnicima u finansiranju proizvodnje.

Predsednik skupštine zadruge „OZZ Novi Sad – Klisa„ Petar Krstić istakao je u razgovoru sa Kostrešom da im obezbeđene akontacije pomažu u proizvodnji.

On je potvrdio da je poljoprivrednicima teško da planiraju proizvodnju ako se uredbe menjaju svake godine i da bi im mnogo pomoglo ako Liga uspe da to bude regulisano zakonom.
– Ako je nešto regulisano zakonom, onda znaš da te to čeka i tako se prilagođavaš i radiš pet godina. Tako praviš plan proizvodnje – objasnio je Krstić.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook