Država da pomogne vojvođanskim paorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 08. 2013. | Komentara: 0

Država da pomogne vojvođanskim paorima

NOVI SAD, 06. avgust - Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na Vladu Republike Srbije i resorno ministarstvo da što pre omogući isplatu zaostalih subvencija vojvođanskim paorima.

lsv logo

Zaista je teško za očekivati da ljudi koji su poslednje novce od države dobili u maju, planiraju jesenju setvu.

Poljoprivreda ima niz problema koji nisu od juče i za čije je rešavanje potreban ogroman trud i vreme - počev od mogućnosti da poljoprivrednici skladište i slobodno raspolažu svojim proizvodima, preko reorganizacije rada državnih robnih rezervi, nastupa na svetskom tržištu uz klasifikovanje roda po kvalitetu, do formiranja instrumenata koji će onemogućiti da zemljoradnik trpi štetu zbog slobodnog tržišta i izostanka kontrole cena.

Ono što, međutim, može odmah da se učini jeste da isplata subvencija bude blagovremena.

Takođe, ako za to postoji ikakva mogućnost bilo bi zaista neophodno da država poljoprivrednicima omogući cenu od 20 dinara po kilogramu pšenice.

To bi im ujedno i pomoglo da bar malo predahnu u zaista teškoj situaciji u kojoj se već dugo nalaze.

 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook