Država da pomogne vojvođanskim paorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 06. 08. 2013. | Komentara: 0

Država da pomogne vojvođanskim paorima

NOVI SAD, 06. avgust - Liga socijaldemokrata Vojvodine apeluje na Vladu Republike Srbije i resorno ministarstvo da što pre omogući isplatu zaostalih subvencija vojvođanskim paorima.

lsv logo

Zaista je teško za očekivati da ljudi koji su poslednje novce od države dobili u maju, planiraju jesenju setvu.

Poljoprivreda ima niz problema koji nisu od juče i za čije je rešavanje potreban ogroman trud i vreme - počev od mogućnosti da poljoprivrednici skladište i slobodno raspolažu svojim proizvodima, preko reorganizacije rada državnih robnih rezervi, nastupa na svetskom tržištu uz klasifikovanje roda po kvalitetu, do formiranja instrumenata koji će onemogućiti da zemljoradnik trpi štetu zbog slobodnog tržišta i izostanka kontrole cena.

Ono što, međutim, može odmah da se učini jeste da isplata subvencija bude blagovremena.

Takođe, ako za to postoji ikakva mogućnost bilo bi zaista neophodno da država poljoprivrednicima omogući cenu od 20 dinara po kilogramu pšenice.

To bi im ujedno i pomoglo da bar malo predahnu u zaista teškoj situaciji u kojoj se već dugo nalaze.

 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine

 




Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.
Saopštenja | Petak, 19. 01. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook