Dušan Bajić kandidat LSV za gradonačelnika Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Dušan Bajić kandidat LSV za gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD, 6. april - Gradski odbor Lige socijaldemokata Vojvodine Novi Sad predstavio je danas kandidate za odbornike odbornice u Skupštini grada Novog Sada, a dugogodišnjeg direktora više gradskih preduzeća i iskusnog menadžera Dušana Bajića kao kandidata za gradonačelnika.


Dušan Bajić je istakao da je gradu potreban menadžer, domaćin, koji će 24 sata dnevno, 365 dana godišnje biti u funkciji grada i na raspolaganju građanima, te da ne sme biti razlike u kvalitetu života u gradskim i prigradskim naseljima. 

On je naveo da se moraju desiti drastične promene, mora se bolje živeti u Novom Sadu, mora mu se vratiti stari sjaj i mora se polagati odgovornost u svakom trenutku svim građanima Novog Sada. Osnova u vođenju grada i javnih i javnih komunalnih preduzeća biće, kako je naveo, na prvom mestu stručnost i iskustvo. 

– Da bi pokazali koliko smo premni da služimo interesima grada, jedna od prvih stvari će biti insistiranje na tome da sva imenovana lica i svi direktori javnih i javnih komunalnih preduzeća svojom ličnom imovinom garantuju svoje postavljenje, ako dovedu preduzeće ili ustanovu u lošiji finansijski položaj nego što su ga preuzeli. Pretpostavljam da će onda naš princip doći do svog vrha i da će se samo stručni ljudi prihvatiti takvih obaveza i takvih zadataka, a da će im osnovni motiv u glavi biti boljitak grada Novog Sada – istakao je Bajić.

On je najavio i da će ubuduće Skupština grada na redovnim sednicama, svakih šest meseci, raspravljati samo o radu direktora javnih i javnih komunalnih preduzeća, ocenjivati njihov rad, tražiti odgovornost i zahvaljivati se pojedincima za koje se bude smatralo da ne rade dovoljno dobro.

 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook