Hitno obezbediti fer uslove na izborima u Pećincima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 24. 12. 2017. | Komentara: 0

Hitno obezbediti fer uslove na izborima u Pećincima

Novi Sad, 24. decembar 2017 - Liga socijaldmokrata Vojvodine sa zabrinutošću prati izborni proces u opštini Pećinci.

lsv

Informacije opozicionih političkih stranaka i organizacija koje se bave posmatranjem izbora govore da je zabeležen veliki broj incidenata, te da se atmosfera može okarakterisati kao neslobodna.

Posebno brine ponašanje pojedinaca koji se predstavljaju kao obezbeđenje, a pred biračkim mestima legitimišu građane i čine izborni proces dodatno nedemokratskim.

LSV traži od državnih organa da se u Pećincima omogući održavanje fer i demokratskih izbora, onako kako to nalažu važeći propisi Republike Srbije. Očekujemo i reakciju nadležnog tužilaštva, koje mora procesuirati sve vinovnike krivičnih dela.

Srbija želi da postane države vladavine prava. Poštovanje demokratskog procesa jedan je od prvih preduslova toga.


Bojan Kostreš,
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Ponovo jasno gde je koren nasilja u Srbiji

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje nasilje u Beogradu i očekuje da svi huligani budu najstrožije kažnjeni. Sve što se desilo još jednom pokazuje gde je koren nasilja u Srbiji i zašto je Srpska radikalna stranka trebalo da bude zabranjena. Takođe, ponovo se vidi i zašto bi Ustavni sud trebalo da zabrani Obraz i ostale neonacističke i ekstremističke organizacije.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Sramna izjava Vučića

NOVI SAD - Sramna je izjava zamenika predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u kojoj fašističkim naziva ocenu predsednika LSV Nenada Čanka da je Ratku Mladiću bilo jednostavno da se krije u Vojvodini s obzirom da u njoj živi veliki broj izbeglica i da dosta njih nemaju rešenu svu dokumentaciju.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook