Hitno sednica Skupštine Vojvodine o poljoprivrednom zemljištu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 08. 04. 2016. | Komentara: 0

Hitno sednica Skupštine Vojvodine o poljoprivrednom zemljištu!

NOVI SAD, 8. april - Apelujemo na sve poslanike u pokrajinskom parlamentu da svojim potpisima omoguće održavanje sednice Skupštine AP Vojvodine koja bi bila posvećena problemima nastalim nakon što je legalizovana uzurpacija državnog poljoprivrednog zemljišta i hapšenja paora u Gakovu, poručio je danas šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev. 


Prema njegovim rečima, do danas je za održavanje te sednice prikupljeno 11 potpisa, od čega su 10 potpisa poslanika i poslanica LSV i jedan potpis nezavisnog poslanika. 

– Ovo nije pitanje izborne kampanje, ovo je sudbinsko pitanje za Vojvodinu, za njenu zemlju, za njene paore. I zato očekujem koliko danas, najkasnije u ponedeljak, dovoljan broj potpisa da bismo sednicu mogli da zakažemo, jer ona mora da se održi pre 1. maja, budući da se sporna preporuka koja proizilazi iz zaključka Vlade Republike Srbije od 11. marta, primenjuje upravo do tog datuma – rekao je Jakovljev.
 
Šef poslaničke grupe LSV je podsetio da je Liga inicijativu za održavanje vanredne sednice po ovom pitanju pokrenula neposredno nakon hapšenja paora u Gakovu, 18. marta, kada su sve poslaničke grupe pismenim putem zamoljene da svojim potpisima omoguće održavanje te sednice. Međutim, odlučeno je da o tome najpre raspravlja Odbor za poljoprivredu, a posle toga Pokrajinska vlada bude ta koja će predložiti i održavanje sednice. Sada, kada je sve to i urađeno, na potezu je predsednik Skupštine Vojvodine. 

– Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine potpuno razume položaj presednika Pastora koji je četiri godine bio više nego korektan predsednik ove skupštine i mi zato sada, kada je potvrđena presuda paorima iz Gakova, a razlozi zbog kojih su osuđeni se šire čitavom Vojvodinom, ponovo apelujemo na sve poslanike da svojim potpisima ne samo omoguće održavanje sednice, nego budu i garant da će se sednica zakazati i da će biti održana – naveo je Jakovljev.

 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook