Hitno utvrditi istinu o aflatoksinu u mleku i kazniti odgovorne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2013. | Komentara: 0

Hitno utvrditi istinu o aflatoksinu u mleku i kazniti odgovorne

NOVI SAD, 19. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno utvrdi ko je odgovoran za to što se na tržištu u Vojvodini nalazi mleko sa povećanom koncentracijom aflatoksina.

LSV

Da li je neko znao i ćutao o tome šta se nalazi u mleku na vojvođanskom tržištu, ili  inspekcije nisu dobro odradile svoj posao?

Ako su aflatoksini toksični i ubrajaju se u grupu najkancerogenijih poznatih supstanci, ko sme o tome da ćuti? Kako je moguće da republičko Ministarstvo poljoprivrede tvrdi jedno, a pokrajinski sekretar drugo?

Kako je uostalom uopšte moguće da se tokom dve nedelje čuje i priča o toksičnom mleku, tunjevini i crvljivoj ribi a da niko ne odgovara?  Ili je to tačno pa neko treba da odgovara, ili nije pa treba da odgovara onaj ko laž širi.

Sa svoje strane, kao član Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine, ja ću odmah na narednoj sednici postaviti ovo pitanje.

Miloš Šibul,
pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.
Saopštenja | Sreda, 19. 06. 2024. | Komentara: 0

Orden dodeljen vladiki Kačavendi je šamar za sve građane Srbije i BiH

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da, u skladu sa unutrašnjim propisima crkve, poništi odluku o dodeli ordena penzionisanom vladiki Kačavendi. 
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook