Hitno utvrditi istinu o aflatoksinu u mleku i kazniti odgovorne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2013. | Komentara: 0

Hitno utvrditi istinu o aflatoksinu u mleku i kazniti odgovorne

NOVI SAD, 19. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno utvrdi ko je odgovoran za to što se na tržištu u Vojvodini nalazi mleko sa povećanom koncentracijom aflatoksina.

LSV

Da li je neko znao i ćutao o tome šta se nalazi u mleku na vojvođanskom tržištu, ili  inspekcije nisu dobro odradile svoj posao?

Ako su aflatoksini toksični i ubrajaju se u grupu najkancerogenijih poznatih supstanci, ko sme o tome da ćuti? Kako je moguće da republičko Ministarstvo poljoprivrede tvrdi jedno, a pokrajinski sekretar drugo?

Kako je uostalom uopšte moguće da se tokom dve nedelje čuje i priča o toksičnom mleku, tunjevini i crvljivoj ribi a da niko ne odgovara?  Ili je to tačno pa neko treba da odgovara, ili nije pa treba da odgovara onaj ko laž širi.

Sa svoje strane, kao član Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine, ja ću odmah na narednoj sednici postaviti ovo pitanje.

Miloš Šibul,
pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook