Hitno utvrditi istinu o aflatoksinu u mleku i kazniti odgovorne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 19. 02. 2013. | Komentara: 0

Hitno utvrditi istinu o aflatoksinu u mleku i kazniti odgovorne

NOVI SAD, 19. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se hitno utvrdi ko je odgovoran za to što se na tržištu u Vojvodini nalazi mleko sa povećanom koncentracijom aflatoksina.

LSV

Da li je neko znao i ćutao o tome šta se nalazi u mleku na vojvođanskom tržištu, ili  inspekcije nisu dobro odradile svoj posao?

Ako su aflatoksini toksični i ubrajaju se u grupu najkancerogenijih poznatih supstanci, ko sme o tome da ćuti? Kako je moguće da republičko Ministarstvo poljoprivrede tvrdi jedno, a pokrajinski sekretar drugo?

Kako je uostalom uopšte moguće da se tokom dve nedelje čuje i priča o toksičnom mleku, tunjevini i crvljivoj ribi a da niko ne odgovara?  Ili je to tačno pa neko treba da odgovara, ili nije pa treba da odgovara onaj ko laž širi.

Sa svoje strane, kao član Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine, ja ću odmah na narednoj sednici postaviti ovo pitanje.

Miloš Šibul,
pokrajinski poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV će se suprotstaviti fašizmu i teroru

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugi niz godina upozorava da je lustracija neophodna ako želimo da se nešto promeni.

Pošto je nije bilo i nije rasvetljen sav mrak devedesetih, došlo je do toga da se otrovi nacizma i klerofašizma prenesu i na nove generacije.

Saopštenja | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Ne povlačiti se pred nasiljem

NOVI SAD - Niko nema prava na nasilje, a država nema prava da se pred nasiljem povlači.

Građani koji ispunjavaju svoje obaveze prema državi i društvu i nikoga ne napadaju,
imaju pravo na okupljanje i takav skup treba da se održi.

Saopštenja | Subota, 24. 09. 2011. | Komentara: 0

Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

NOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je usvojilo zaključke sa sastanka predsednika LSV Nenada Čanka i predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića kojima se utvrđuje način vraćanja imovine AP Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook