Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 11. 2023. | Komentara: 0

Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

Novi Sad, 25. novembar 2023 - Centralizacija guši Srbiju i čini je neuspešnom državom. Ona dovodi i do izostanka jednakosti šansi. Najnovija slika takvog odnosa prema Vojvodini, ali i svim drugim krajevima države izvan Beograda, je podela novogodišnjih poklon vaučera deci do 19 godina i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu. Pojedinačna vrednost vaučera je 6.000 dinara.

LSV

Članica Predsedništva Vojvođani LSV Aleksandra Marković Maleš kritikovala je sramnu politiku centralizacije i zanemarivanja interesa građana koji ne žive u glavnom gradu.

- Vlast se ponaša kao da ljudi ne žive u Vojvodini, Šumadiji ili Nišu. To ćemo promeniti. Ova vlast ne omogućava građanima jednake šanse. Posebno je loše što to radi i sa decom i mladima. Da Vojvođanima centralna vlast u Beogradu već godinama ne vraća samo mrvice od onog što uplate u budžet Srbije, stanje finansija u pokrajini bi bilo mnogo bolje - istakla je Marković Maleš.

Dodala je da Vojvođani traže da se ono što se zaradi u Vojvodini podeli na ravne časti - trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama.

Vojvođani LSV su politička opcija koja snažno zagovara decentralizaciju države i bolji položaj Vojvodine u okviru države Srbije.



Saopštenja | Petak, 02. 03. 2012. | Komentara: 0

Definitivno poraženi svi koji su opstruisali evropski put Srbije

NOVI SAD, 02. mart – Vest o dodeli statusa kandidata za članstvo u EU, Liga socijaldemokrata Vojvodine dočekuje kao nešto što je najveći broj građana odavno i sa pravom očekivao.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 02. 2012. | Komentara: 0

Odgovor Nenadu Popoviću

Razumljivo je da nosilac Konuzinovih ordena i čovek koji poslovno sarađuje sa Rusijom kao što je Nenad Popović na sva usta zastupa, i hvali Rusiju.
Saopštenja | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Pomoći i domaćinstvima koja se greju na gas

Novi Sad, 14. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije i preduzeću Srbijagas da zbog vanredne situacije u zemlji pronađu rešenje kako da domaćinstvima koja se greju na gas bude umanjen februarski račun, ili bar otpisan deo duga koji se odnosi na potrošnju domaćeg gasa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook