Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 11. 2017. | Komentara: 0

Izostanak odgovora Čepurinu loše po Srbiju

Novi Sad, 11. novembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra inostranih poslova u Vladi Republike Srbije Ivicu Dačića zašto je izostala reakcija povodom uvredljivog nastupa ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

LSV

Kao što je poznato, Čepurin je prošle nedelje predstavnike građanske opozicije optužio za antisrpstvo, te se veoma uvredljivo izrazio o pojedinim diplomatskim predstavnicima u Beogradu.

Republika Srbija je nazavisna država, a ne moneta za potkusurivanje velikih sila!

Izostanak reakcije po ovom pitanju je nedopustiv i samo pojačava uverenje da se pojedini članovi Vlade Srbije ponašaju sluganski prema diplomatskim predstavnicima Ruske Federacije.

Srbija će biti poštovana država, ako je sami budemo poštovali, ali politika straha od kritika poteza vlasti u Moskvi i njenih predstavnika u Beogradu je samo izraz slabosti i nedostatak samopoštovanja.

Srbija nije ruska gubernija, nego je samostalna država, koja mora da nastavi svoj evropski put.

Duboko se nadamo da ovaj stav deli barem deo članova Vlade Republike Srbije! 
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Nedelja, 28. 08. 2011. | Komentara: 0

Kamenovane prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Prostorije opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u centru Sremskih Karlovaca, napadnute su noćas i tom prilikom su polupana stakla na ulaznim vratima i prozoru do ulice. Iz kancelarije ništa nije otuđeno, policija je obavila uviđaj, a šteta će naknadno biti procenjena.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.
Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce. Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook