Jasno i nedvosmisleno protiv govora mržnje i politike represije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 15. 02. 2017. | Komentara: 0

Jasno i nedvosmisleno protiv govora mržnje i politike represije

Novi Sad, 15. februar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja vest da je Haški tribunal naložio raspisivanje crvenih poternica preko Interpola sa nalogom za hapšenje troje članova Srpske radikalne stranke. Ovaj postupak ukazuje da je pravda dostižna i da se moraju iskoristiti svi mehanizmi u ostvarivanju namere procesuiranja odgovornih.

LSV

Takođe, godinama unazad ukazujemo na opasnost postojanja Srpske radikalne stranke, tražeći zabranu njenog funkcionisanja, zbog širenja govora mržnje, vraćanja u politiku devedesetih, kao i pokušaje da se Srbija posvađa sa ostatkom civilizovanog sveta.

Kao što smo nekoliko puta ponovili, evidentno je gde se nalazi koren zla i zbog čega je bila potrebna lustracija kojom bi zabranili rad i postojanje onih čije su posledice svi osetili od perioda devedesetih godina.

Aboliranje političara predstavlja veliku opasnost, što Srbija na putu ka Evropskoj uniji ne sme da dozvoli. U procesu pridruživanja, realna je obaveza usklađivanja zakonodavstva sa međunarodnim obavezama i poštovanje istih.

Zbog toga Liga socijaldemokrata instistira da državni organi poštuju zahteve Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, uz promene u zakonodavstvu kako bi bilo u skladu sa međunarodnim obavezama. 

Država mora na jasan i nedvosmislen način da pokaže kako nema prostora za tako nešto, da ne toleriše širenje govora mržnje i politiku represije. Nasilje se mora saseći u korenu.

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović 



Saopštenja | Ponedeljak, 24. 07. 2023. | Komentara: 0

Posledice nevremena ogolile zanemarivanje Vojvodine

U ovim trenucima nesagledivih posledica prirodne katastrofe koja je pogodila našu pokrajinu, čije su posledice dovele do znatnog urušavanja već oronule vojvođanske infrastrukture, moramo se suočiti i sa gorućom činjenicom da su nam posledice ovog nevremena samo ogolile sada već višedecenijski problem - dugotrajno zanemarivanje Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 07. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Trideset tri godine Vojvodina je naš način života i ne damo da nam ga oduzmu

– Obeležavanje trideset treće godišnjice od osnivanja političke partije u Vojvodini i Srbiji uopšte nije zanemariv jubilej, s obzirom na to u kakvim okolnostima postojimo i radimo. U ovom periodu promenili smo četiri države, a nadam se da idemo ka petoj - Evropskoj uniji. U našoj istoriji bilo je uspona i padova. Lepih i manje lepih trenutaka ali kroz sve ove godine jedno je sigurno - mi smo stranka koja se zalaže za jaku, stabilnu i dostojanstvenu Vojvodinu – rekao je Bojan Kostreš
Saopštenja | Utorak, 18. 07. 2023. | Komentara: 0

Radnici u Srbiji radili 6,4 sati više od radnika svih zemalja EU, a jedva preživljavaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani upozorava na sve teži položaj radnika i poziva predstavnike vlasti da obrate pažnju na to kako se radnici tretiraju, te angažuje sve raspoložive mehanizme da im obezbedi bolje uslove rada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook