Jedna vaspitna mera - direktna podrška izgradnji huliganskog društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 03. 2016. | Komentara: 0

Jedna vaspitna mera - direktna podrška izgradnji huliganskog društva

Novi Sad, 14. mart - Posle više od godinu i po dana od incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija, koji je za posledicu imao huliganske napade na pekare širom Vojvodine, nanetu veliku materijalnu štetu i strah, sve što su organi vlasti izrekli je - jedna vaspitna mera i formiranje pet predmeta.

 
Posledica incidenta jedne fudbalske utakmice, u kojoj se nečinjenjem ogolila radikalska prošlost, je i to što se pokazalo koliko je tanko i neiskreno evropsko predstavljanje aktuelne vlasti.
 
Evropske vrednosti kao što je tolerancija, poštovanje različitosti I suživot su vojvođanska realnost.
 
Nečinjenje i neuspeh u otkrivanju počinilaca krivičnog dela je više nego nepoštovanje zakona i Ustava ove zemlje. Izostanak konkretne osude i kazne je metafora birokratskog pristupa približavanju EU, a ne suštinskog.
 
Ističemo da je miran suživot građana svih nacija realnost na kojoj Vojvodina postoji i funkcioniše vekovima.
 
LSV ponavlja i još jednom ističe neophodnost sopstvene izvršne, sudske i zakonodavne vlasti, jer je više nego očigledno da su centralne vlasti u Beogradu permanentno slepe za veštinu tolerantnog zajedničkog života.

Albert Kerhani, vlasnik jedne od kamenovanih i zapaljenih pekara u Somboru, rekao je da nije čovek koji traži krivce, već čovek koji traži rešenja. Ovom rečenicom je poslao snažnu poruku onima koji žele i umeju da slušaju.
 
Rešenje jeste u decentralizaciji, jer razbijene pekare u Vojvodini su potpuno nevidljive u Nemanjinoj.

mr Maja Sedlarević,
članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook