Jedna vaspitna mera - direktna podrška izgradnji huliganskog društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 03. 2016. | Komentara: 0

Jedna vaspitna mera - direktna podrška izgradnji huliganskog društva

Novi Sad, 14. mart - Posle više od godinu i po dana od incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija, koji je za posledicu imao huliganske napade na pekare širom Vojvodine, nanetu veliku materijalnu štetu i strah, sve što su organi vlasti izrekli je - jedna vaspitna mera i formiranje pet predmeta.

 
Posledica incidenta jedne fudbalske utakmice, u kojoj se nečinjenjem ogolila radikalska prošlost, je i to što se pokazalo koliko je tanko i neiskreno evropsko predstavljanje aktuelne vlasti.
 
Evropske vrednosti kao što je tolerancija, poštovanje različitosti I suživot su vojvođanska realnost.
 
Nečinjenje i neuspeh u otkrivanju počinilaca krivičnog dela je više nego nepoštovanje zakona i Ustava ove zemlje. Izostanak konkretne osude i kazne je metafora birokratskog pristupa približavanju EU, a ne suštinskog.
 
Ističemo da je miran suživot građana svih nacija realnost na kojoj Vojvodina postoji i funkcioniše vekovima.
 
LSV ponavlja i još jednom ističe neophodnost sopstvene izvršne, sudske i zakonodavne vlasti, jer je više nego očigledno da su centralne vlasti u Beogradu permanentno slepe za veštinu tolerantnog zajedničkog života.

Albert Kerhani, vlasnik jedne od kamenovanih i zapaljenih pekara u Somboru, rekao je da nije čovek koji traži krivce, već čovek koji traži rešenja. Ovom rečenicom je poslao snažnu poruku onima koji žele i umeju da slušaju.
 
Rešenje jeste u decentralizaciji, jer razbijene pekare u Vojvodini su potpuno nevidljive u Nemanjinoj.

mr Maja Sedlarević,
članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook