Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Petak, 14. 10. 2016. | Komentara: 0

Jesu li na jugu Srbije sposobniji od Mirovića?

NOVI SAD, 14. oktobar - Dok se nova Pokrajinska vlast na čelu sa Igorom Mirovićem bavi uvođenjem tradicionalnih obeležja koja nisu tradicionalna i gašenjem Vojvođanske akademija nauka i umetnosti, Aleksandar Vučić je juče za pet okruga na jugu Srbije, mimo onoga što se finansira kroz ministarstva, odredio dodatnih dve milijarde dinara.
Saopštenja | Četvrtak, 13. 10. 2016. | Komentara: 0

Krajnje je vreme da Nikolić bude smenjen

NOVI SAD, 13. oktobar - Krajnje je vreme da Tomislav Nikolić bude smenjen, jer mu ni četiri i po godine nije dovoljno da shvati da je on predsednik Republike Srbije, suverene, samostalne države, a ne ruske provicije kako bi on lično voleo da bude. Četiri i po godine on ne zna ili neće da zna, da bi trebalo da vodi računa i šta govori i gde govori.
Saopštenja | Četvrtak, 13. 10. 2016. | Komentara: 0

Decentralizovati EPS i vratiti Elektrovojvodinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine bila je od samog početka protiv najavljene i sprovedene reorganizacije „Elektroprivrede Srbije“, koja je podrazumevala centralizovanje svih pet privrednih društava u Srbiji, uključujući i „Elektrovojvodinu“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook