Decentralizovati EPS i vratiti Elektrovojvodinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 13. 10. 2016. | Komentara: 0

Decentralizovati EPS i vratiti Elektrovojvodinu

Novi Sad, 13. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine bila je od samog početka protiv najavljene i sprovedene reorganizacije „Elektroprivrede Srbije“, koja je podrazumevala centralizovanje svih pet privrednih društava u Srbiji, uključujući i „Elektrovojvodinu“.

LSV
 
Na vreme smo upozoravali na niz problema koje će to izazvati.
 
Bilo da je tačna vest objavljena u pojedinim medijima da je zbog greške sa slanjem računa za jun EPS na gubitku 17 miliona dinara, ili je u pravu menadžment EPS koji tu vest  demantuje, činjenica je da takva greška do skora nije bila ni zamisliva.
 
Činjenica je, takođe, da se jedna zbrka sa računima već dogodila septembra 2013. godine, na početku rada novog preduzeća „EPS snabdevanje“.
 
Dok je „Elektrovojvodina“ bila zadužena za snabdevanje potrošača električnom energijom na teritoriji Vojvodine, do ovakvih propusta nikako nije moglo doći. Uostalom, procenat naplate električne energije kod „Elektrovojvodine“ bio je oko 98 procenata, i kao takav najveći od svih privrednih društava u Srbiji, što je svakako bila posledica dobre i kvalitetne ponude od strane „Elektrovojvodine“.
 
Ako je reorganizacija unutar EPS već konstantna i neminovna, krajnji je trenutak da se priznaju promašaji i da se umesto jednog operatora distributivnog sistema, uspostavi više, od kojih bi jedan svakako bila „Elektrovojvodina“.
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine je zahtevala, a zahteva i danas da EPS treba decentralizovati a „Elektrovojvodini“ vratiti status koji je imala - preduzeća koja je zaduženo za snabdevanje električnom energijom i brigu o potrošačima električne energije na teritoriji Vojvodine.
 
I da sve to, naravno, bude zapisano u novom zakonu o upravljanju EPS-om, koji se odavno čeka. Sve do trenutka dokle kompletna imovina koja je Vojvodini oteta od strane Miloševićevog režima ne bude vraćena.
 
Poslanik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini AP Vojvodine
Robert Kolar



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook