Jesu li na jugu Srbije sposobniji od Mirovića?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 14. 10. 2016. | Komentara: 0

Jesu li na jugu Srbije sposobniji od Mirovića?

NOVI SAD, 14. oktobar - Dok se nova Pokrajinska vlast na čelu sa Igorom Mirovićem bavi uvođenjem tradicionalnih obeležja koja nisu tradicionalna i gašenjem Vojvođanske akademija nauka i umetnosti, Aleksandar Vučić je juče za pet okruga na jugu Srbije, mimo onoga što se finansira kroz ministarstva, odredio dodatnih dve milijarde dinara.

LSV

Šta će premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović učiniti da tako 17 miliona evra uđu u Vojvodinu?
 
Isto kao što su juče obezbeđena sredstva za fasade i banje na jugu Srbije i najavljen dolazak investitora, sredstva i investitori mogu i moraju biti obezbeđeni i za vojvođanske opštine. Kao pokrajinska poslanica iz Bele Crkve, unapred skrećem pažnju da bi sve to Beloj Crkvi itekako dobro došlo.
 
Svako ko i pomisli na stereotipe o nekakvoj “bogatoj Vojvodini” treba da se podseti da je nadavno u medijima objavljen podatak da, pored Bele Crkve, u treću grupu lokalnih samouprava, u kojima je stepen razvijenosti između 60 i 80 odsto republičkog proseka spadaju i Alibunar, Žitište, Bač, Kovin, Nova Crnja, Novi Bečej, Plandište, Sečanj, Titel, Čoka, zatim Mali Iđoš, Žabalj, Irig, Kovačica, Odžaci, Srbobran i Šid. Opovo je čak u četvrtoj grupi.
 
Priliku da lobira kod svog partijskog šefa Igor Mirović ima već 22. oktobra, kada je u Novom Sadu zakazan sastanak dve vlade, pokrajinske i republičke. Ili su načelnici pet okruga, gradonačelnici i predsednici svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, sposobniji od Mirovića?
 

Pokrajinska poslanica
i članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Sandra Ristić



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook