Koga je pitao Ivica Dačić?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 02. 11. 2016. | Komentara: 0

Koga je pitao Ivica Dačić?

Novi Sad, 02. novembar - Koga je Ivica Dačić pitao kada, kao ministar inostranih poslova Republike Srbije kaže „ne daj bože da Srbija bira između Rusije i EU“ da bi sam odgovorio „pa vi znate da će Srbija uvek da izabere Rusiju“? 
 
Ko to zna? 

LSV
 
Je li to poruka šefa diplomatije zemlje koja se iskreno bori za ubrzan evropski put?
Čiji je to stav? Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije? Države? 
 
Je li to i njegova instrukcija našim diplomatama po svetu? Ili Dačić ponovo ne može da razdvoji državnu od stranačke funkcije?
 
Činjenica da je on kao premijer potpisao Briselski sporazum ili otvorio prva poglavlja mu ne daje za pravo da sada svojata državu i budućnost njenih građana, utrkujući se sa Tomislavom Nikolićem u ulagivanju vladajućim strukturama u Ruskoj Federaciji.

Uostalom, sada se postavlja i pitanje – kada je Dačić bio iskren, kada je potpisivao Briselski sporazum i biran za „najevropljanina“ ili sada kada taj put svakodnevno svojim izjavama koči?

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Utorak, 15. 12. 2015. | Komentara: 0

Dokle više građani da plaćaju, a NIS da ne plaća?

Novi Sad, 15. decembar - Dok u drugim zemljama cene goriva padaju s obzirom na to da je cena nafte na istorijskom minimumu, u Srbiji će od Nove godine poskupeti, jer je vlast odlučila da poveća akcize. Poskupljenje goriva, poznato je, linearno izaziva niz drugih poskupljenja.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 12. 2015. | Komentara: 0

Veliki korak ka EU, a sada uključiti i Vojvodinu u pregovore

Novi Sad, 14. decembar - Posle petnaest godina rada i zalaganja mnogih, Republika Srbija je danas učinila veliki korak ka Evropskim integracijama. Uprkos raznim pokušajima da odbaci taj put i ostane rupa na evropskom tepihu, Srbija je uspevala da zadrži evropski kurs.
Saopštenja | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV će podržati inicijativu SDPS

Novi sad, 12. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja inicijativu Socijaldemokratske partije Srbije za donošenje skupštinske rezolucije protiv svih pojedinaca, organizacija i pokreta, koji su tokom Drugog svetskog rata sarađivali sa okupatorima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook