Dokle više građani da plaćaju, a NIS da ne plaća?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 15. 12. 2015. | Komentara: 0

Dokle više građani da plaćaju, a NIS da ne plaća?

Novi Sad, 15. decembar - Dok u drugim zemljama cene goriva padaju s obzirom na to da je cena nafte na istorijskom minimumu, u Srbiji će od Nove godine poskupeti, jer je vlast odlučila da poveća akcize. Poskupljenje goriva, poznato je, linearno izaziva niz drugih poskupljenja.

LSV
 
Pre nekoliko dana, prilikom donošenja Budžeta za 2016. godinu, upozorili smo da bi zemlja bankrotirala kada bi građani prestali da piju, puše, plaćaju saobraćajne kazne i voze automobile na fosilna goriva, jer su to glavni instrumenti punjenja tog budžeta. Takva politika je neodrživa. Zakidaju se sredstva pokrajinskoj administraciji i lokalnim samoupravama, umanjuju se subvencije poljoprivrednicima i umanjuju izdvajanja za zdravstvo. Prošla je godina od smanjenja plata i penzija, a pre pola godine je poskupela struja.
 
Građani i građanke Republike Srbije zaista teško žive i poslednje što im treba su nova poskupljenja.
 
U Republici Srbiji se sve zakida, umanjuje i poskupljuje, ali se i dalje čuva NIS, kompanija sa većinskim ruskim kapitalom koja i dalje vadi naftu i gas po najnižoj rudnoj renti u Evropi od tri umesto sedam posto koiko bi trebalo da plate po zakonu. Samo na toj razlici, između poštovanja zakona i cene koju plaća ta kompanija, država bi zaradila dovoljno da zaštiti građane od novih poskupljenja.
 
Krajnji je trenutak da usred krize, godinu dana nakon što smo saznali da definitivno nema ništa od „Južnog toka“, oni barem poštuju zakon.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook