Korak ka ispravljanju nepravde prema trudnicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 11. 2011. | Komentara: 0

Korak ka ispravljanju nepravde prema trudnicama

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku ministra zdravlja Zorana Stankovića da inicira izmenu i dopunu zakona o Zdravstvenom osiguranju da bi se trudnicama koje održavaju trudnoću isplaćivalo 100 odsto ličnog dohotka umesto sadašnjih 65.

Takva odluka će konačno omogućiti da se ispravi nepravda prema trudnicama koju je naneo ministar Tomica Milosavljević (G17 plus) i koliko-toliko pomogne borba protiv bele kuge na kojoj godinama insistiramo.

Upravo zbog toga, februara 2006. godine Bojan Kostreš je kao predsednik Skupštine AP Vojvodine tražio od Narodne skupštine Republike Srbije da hitno razmotri Predlog o isplaćivanju pune plate trudnicama. Taj predlog je pokrajinski parlament, kao ovlašćeni predlagač, uputio republičkom. Međutim, taj predlog se nikada nije našao na dnevnom redu.

Šta više, ministar Milosavljević, koji je u to vreme bio i potpredsednik G17 plus, ocenio je takvu inicijativu pokrajinskog parlamenta politikanstvom.

Milosavljevićev naslednik i stranački kolega, ministar Zoran Stanković kaže da će lokalnim samoupravama biti predloženo da izdvoje sredstva za nezaposlene porodilje, kao i trudnicama u rizičnim trudnoćama. Takva mogućnost je postojala i do sada, ali lokalne samouprave nisu mogle da smognu snage da to isplate, izuzev Beograda i Jagodine.

Upravo zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula akcije prikupljanja potpisa za ovu akciju u više vojvođanskih gradova, koja je već donela rezultate u Novom Sadu i Beloj Crkvi.

Recimo i to da je Vlada Republike Srbije na čelu sa Vojislavom Koštunicom, a u kojoj je Tomica Milosavljević (G17 plus) i dalje bio ministar, januara 2008. obznanila da će naknada za održavanje trudnoće biti 100 umesto 65 procenata. Kasnije se ispostavilo da za to nema novca.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 04. 11. 2013. | Komentara: 0

Održan sastanak Zajedno za Srbiju i LSV

NOVI SAD –  Najviši predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine na čelu sa predsednikom LSV Nenadom Čankom primili su danas u Novom Sadu delegaciju stranke Zajedno za Srbiju predvođenu Dušanom Petrovićem.
Saopštenja | Utorak, 29. 10. 2013. | Komentara: 0

Što pre krenuti u proces promene Ustava

NOVI SAD, 29. oktobar - Liga socijaldemokrata Vojvodine i danas, kao i proteklih sedam godina, poziva na promenu Ustava Republike Srbije.
Saopštenja | Petak, 25. 10. 2013. | Komentara: 0

Nema više apriorne podrške LSV

NOVI SAD, 25. oktobar - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak poručio je sinoć na sednici Glavnog odbora LSV da nijedna politička organizacija u budućnosti ne može očekivati nikakvu apriornu podršku Lige.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook