Korak ka ispravljanju nepravde prema trudnicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 11. 2011. | Komentara: 0

Korak ka ispravljanju nepravde prema trudnicama

LSVNOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku ministra zdravlja Zorana Stankovića da inicira izmenu i dopunu zakona o Zdravstvenom osiguranju da bi se trudnicama koje održavaju trudnoću isplaćivalo 100 odsto ličnog dohotka umesto sadašnjih 65.

Takva odluka će konačno omogućiti da se ispravi nepravda prema trudnicama koju je naneo ministar Tomica Milosavljević (G17 plus) i koliko-toliko pomogne borba protiv bele kuge na kojoj godinama insistiramo.

Upravo zbog toga, februara 2006. godine Bojan Kostreš je kao predsednik Skupštine AP Vojvodine tražio od Narodne skupštine Republike Srbije da hitno razmotri Predlog o isplaćivanju pune plate trudnicama. Taj predlog je pokrajinski parlament, kao ovlašćeni predlagač, uputio republičkom. Međutim, taj predlog se nikada nije našao na dnevnom redu.

Šta više, ministar Milosavljević, koji je u to vreme bio i potpredsednik G17 plus, ocenio je takvu inicijativu pokrajinskog parlamenta politikanstvom.

Milosavljevićev naslednik i stranački kolega, ministar Zoran Stanković kaže da će lokalnim samoupravama biti predloženo da izdvoje sredstva za nezaposlene porodilje, kao i trudnicama u rizičnim trudnoćama. Takva mogućnost je postojala i do sada, ali lokalne samouprave nisu mogle da smognu snage da to isplate, izuzev Beograda i Jagodine.

Upravo zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine pokrenula akcije prikupljanja potpisa za ovu akciju u više vojvođanskih gradova, koja je već donela rezultate u Novom Sadu i Beloj Crkvi.

Recimo i to da je Vlada Republike Srbije na čelu sa Vojislavom Koštunicom, a u kojoj je Tomica Milosavljević (G17 plus) i dalje bio ministar, januara 2008. obznanila da će naknada za održavanje trudnoće biti 100 umesto 65 procenata. Kasnije se ispostavilo da za to nema novca.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 03. 2014. | Komentara: 0

Glas za LDP je glas za Vučića

NOVI SAD, 10. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća građane i građanke Vojvodine da Liberalno demokratska partija u Vojvodini ne prelazi cenzus i da je zato svaki glas njima, glas koji odlazi direktno Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci.
Saopštenja | Četvrtak, 06. 03. 2014. | Komentara: 0

LDP se vojvođanske policije setio u kampanji

NOVI SAD, 6. mart - Iako je u svojoj karijeri Nenad Milić bio i šef kabineta premijera Zorana Đinđića i zamenik ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije, nije se istakao zahtevom za decentralizaciju MUP-a.
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 03. 2014. | Komentara: 0

Predizborno autonomašenje LDP prelazi meru političke kulture

NOVI SAD, 03. mart - Zapaljive poruke funkcionera LDP Dušana Mijića poput jučerašnje da Skupština AP Vojvodine treba da donese Ustav, predstavljaju ništa drugo do predizborno autonomašenje kakvom je njegova stranka sklona pred izbore kada ima problem sa cenzusom.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook