Kostreš: Borićemo se za Vojvodinu, a građanske opozicione stranke podržaćemo u promeni aktuelnog režima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 26. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se za Vojvodinu, a građanske opozicione stranke podržaćemo u promeni aktuelnog režima

Koalicija Vojvođani predala je listu za pokrajinske izbore na kojima će se boriti za decentralizaciju, jaku Vojvodinu i demokratsku Srbiju

Novi Sad, 26. novembar 2023 - Vojvođani LSV u nedelju, 26. novembra 2023. godine su predali potpise za kandidaturu liste na pokrajinskim izborima koji će biti održani 17. decembra. Lista će nositi naziv VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš.

LSV

Predajom potpisa, Vojvođani LSV danas su simbolički zaključili prvi deo obilazaka vojvođanskih gradova, sela i opština na kojima se okupio velik broj Vojvođan, željnih promena i drugačijeg tretmana Vojvodine.

- U ovim kutijama su potpisi hiljada ljudi koji su rekli da žele da Vojvodina bude tema na ovim izborima, što je nama potvrda i dodatan vetar u leđa da se borimo da se interesi i glas Vojvođana čuje gde god se odlučuje o nama. Vojvodina je evropski motor Srbije, Vojvodina mora da bude faktor promena! Zato 17. decembra računamo na vas, da izađete na izbore i da se zajedno izborimo da dobijemo ono što Vojvodini pripada i pokrenemo je - rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš prilikom predaje potpisa Pokrajinskoj izbornoj komisiji.

LSV

Vojvođani na ove izbore izlaze s programom čiji je cilj da ostvari suštinsku decentralizaciju Srbije, koja će Vojvodini omogućiti da se novac koji uplaćuje u centralni republički budžet ravnomerno vraća pokrajini i lokalnim samoupravama, ostavljajući trećinu u državnom budžetu Srbije. Takva podela, po ugledu na uspešne i razvijene Evropske demokratije, obezbedila bi prava koja Vojvodina treba da ima u skladu sa statusom autonomne pokrajine, a njenim gradovima i opštinama pravo da sami odlučuju šta je važno za razvoj njihove sredine.

- Mi sada imamo situaciju da o životu u našim gradovima i selima odlučuje vlast u Beogradu koja Vojvođanima već godinama vraća samo mrvicu od onog što oni uplaćuju u budžet Srbije. Od 5 dinara koje uplati u državni budžet, Vojvodini vrati samo 1 dinar! Zato zaostajemo, poljoprivreda stagnira, plate su male, a naši mladi odlaze. Mi predlažemo fer podelu - trećina državi, trećina Vojvodini, trećina gradovima i opštinama. Tražimo da se novac koji se zaradi u Vojvodini podeli na ravne časti. Takva podela znači brži razvoj Vojvodine i bolji život Vojvođana - zaključuje Kostreš.

Na republičkim izborima koalicija Vojvođani će u ovom izbornom ciklusu podržati listu koja za cilj ima promenu aktuelnog režima i koja se zalaže za proevropsku, pristojnu inormalnu Srbiju.

- Mi živimo ovde i delimo sudbinu svih građana Vojvodine, i ne možemo više dozvoliti da se Vojvodinu gura i drugi plan. Zato na pokrajinske izbore izlazimo samostalno – da se glas Vojvodine čuje! Nismo pristajali na koalicije kojima u fokusu nije Vojvodina, nego smo odlučili sami da uzmemo inicijativu i pokrenemo Vojvodinu. Na republičkim izborima daćemo podršku ideološki sličnim listama čiji je cilj rušenje režima, koje će se boriti za napredak Srbije, ali nezanemarujući Vojvodinu na tom putu - istakao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš, te dodao kako će odluka o podršci republičke liste biti objavljena u naredim danima.

Vojvođani pozivaju sve građane da 17. decembra izađu na izbore i svojim glasom podrže listu Vojvođana koja se bori za otvorenu, slobodnu, tolerantnu i evropsku Vojvodinu i Srbiju.




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook