Kostreš: Nećemo da novosadizacija zameni beogradizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 04. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Nećemo da novosadizacija zameni beogradizaciju

KIKINDA - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je juče da Liga traži da ono što se zaradi u Vojvodini tu i ostane, a ne da se beogradizacija zameni novosadizacijom, pa da pare umesto da idu u Beograd, idu u Novi Sad.

 

 

 

Kostreš je na konvenciji LSV u Kikindi podsetio i da je u proteklih 10 godina AP Vojvodina zakinuta za dve milijarde evra ili 1.000 kilometara autoputa. On je poručio da Liga hoće da preuzme odgovornost za upravljanje Vojvodinom, jer važno da njome upravljaju ljudi koji nemaju drugih gazda osim građanki i građana Vojvodine.

 

– Ustav služi tome da Vojvodina nema novca, da nam oduzimaju sve što imamo. Po Ustavu nam uzimaju zemlju. Po Ustavu hoće da nam dovedu Tenis, po zakonima, nije to ništa mimo zakona. I zato mi moramo da promenimo taj Ustav i da kažemo da je bilo dosta. Mi hoćemo da preuzmemo odgovornost za nas. Mi hoćemo novac koji se ovde zaradi da ga mi raspoređujemo – rekao je Kostreš.

 


(BILSV, 15.04.2016)




Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook