Kostreš: Nećemo da novosadizacija zameni beogradizaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 15. 04. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: Nećemo da novosadizacija zameni beogradizaciju

KIKINDA - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je juče da Liga traži da ono što se zaradi u Vojvodini tu i ostane, a ne da se beogradizacija zameni novosadizacijom, pa da pare umesto da idu u Beograd, idu u Novi Sad.

 

 

 

Kostreš je na konvenciji LSV u Kikindi podsetio i da je u proteklih 10 godina AP Vojvodina zakinuta za dve milijarde evra ili 1.000 kilometara autoputa. On je poručio da Liga hoće da preuzme odgovornost za upravljanje Vojvodinom, jer važno da njome upravljaju ljudi koji nemaju drugih gazda osim građanki i građana Vojvodine.

 

– Ustav služi tome da Vojvodina nema novca, da nam oduzimaju sve što imamo. Po Ustavu nam uzimaju zemlju. Po Ustavu hoće da nam dovedu Tenis, po zakonima, nije to ništa mimo zakona. I zato mi moramo da promenimo taj Ustav i da kažemo da je bilo dosta. Mi hoćemo da preuzmemo odgovornost za nas. Mi hoćemo novac koji se ovde zaradi da ga mi raspoređujemo – rekao je Kostreš.

 


(BILSV, 15.04.2016)




Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook