Kostreš: Problem Srbije zove se Aleksandar Vučić

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Problem Srbije zove se Aleksandar Vučić

Novi Sad, 14. decembar 2022 - Novoizabrani predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš priredio je večeras svečani koktel. Koktelu je prisustvovao veliki broj zvanica iz javnog života Vojvodine i Srbije.

LSV

U obraćanju prisutnima, Kostreš je istakao da bez bogate i razvijene Vojvodine nema ni jake Srbije. 

- Svi vidimo koji je najveći problem u Srbiji. Taj problem se zove Aleksandar Vučić jer on generiše nacionalizam, centralizam i rusofiliju u našoj zemlji ali niko ne nudi rešenje. A rešenje je jednostavno. Rešenje je u evropskoj, građanskoj, sekularnoj, decentralizovanoj Srbiji u kojoj se poštuje autonomija Vojvodine - rekao je Kostreš.

Novi predsednik LSV upoznao je prisutne i sa današnjom odlukom Glavnog odbora stranke da se pokrene kampanja protiv obaveznog služenja vojnog roka.

- Nema nikakvog razloga da našu decu pripremaju za ratove koje smo unapred izgubili. Mi ne želimo i nećemo dozvoliti ni Vučiću ni bilo kome drugom da nas vodi u sukobe sa okruženjem. Mi želimo saradnju sa svima u regionu i evropske integracije - zaključio je Kostreš.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.
Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce. Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.
Saopštenja | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Velika simbolika u hapšenju Gorana Hadžića

NOVI SAD - Velika je simbolika u tome da je baš na današnji dan, kada je posle sedam godina skrivanja uhapšen Goran Hadžić, 20. jula 1941. godine u Viševcu kod Smederevske Palanke streljan Jozef Šulc. Podsetimo, ovaj nemački vojnik odbio je naređenje svog oficira da strelja 18 partizana. Skinuo je vojničke oznake, stao pred streljački stroj i ubijen je zajedno sa njima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook