Kostreš: Problem Srbije zove se Aleksandar Vučić

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 14. 12. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Problem Srbije zove se Aleksandar Vučić

Novi Sad, 14. decembar 2022 - Novoizabrani predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš priredio je večeras svečani koktel. Koktelu je prisustvovao veliki broj zvanica iz javnog života Vojvodine i Srbije.

LSV

U obraćanju prisutnima, Kostreš je istakao da bez bogate i razvijene Vojvodine nema ni jake Srbije. 

- Svi vidimo koji je najveći problem u Srbiji. Taj problem se zove Aleksandar Vučić jer on generiše nacionalizam, centralizam i rusofiliju u našoj zemlji ali niko ne nudi rešenje. A rešenje je jednostavno. Rešenje je u evropskoj, građanskoj, sekularnoj, decentralizovanoj Srbiji u kojoj se poštuje autonomija Vojvodine - rekao je Kostreš.

Novi predsednik LSV upoznao je prisutne i sa današnjom odlukom Glavnog odbora stranke da se pokrene kampanja protiv obaveznog služenja vojnog roka.

- Nema nikakvog razloga da našu decu pripremaju za ratove koje smo unapred izgubili. Mi ne želimo i nećemo dozvoliti ni Vučiću ni bilo kome drugom da nas vodi u sukobe sa okruženjem. Mi želimo saradnju sa svima u regionu i evropske integracije - zaključio je Kostreš.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook