Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

Novi Sad, 18. februar 2019 - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za utorak, 19. februar zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica. Od kako je 2015. godine na vlast došla Srpska napredna stranka, gotovo da nijednom nije ispoštovan rok za sazivanje sednice od sedam dana, kao što je i ovog puta slučaj.

lsv

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine nijednom nije dobila odgovor na niz pitanja koja su postavljena vlasti na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

Zvuči neverovatno da ni posle toliko godina na vlasti nisu shvatili da su oni tu zbog građana, da budu u njihovoj službi, da ih uključe u procese donošenja odluka i blagovremeno informišu o javnim poslovima.

Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na objektivno informisanje, a Srpska napredna stranka je to pravo za građanke i građane opštine Kovačica ukinula. Odbornici LSV su više puta pitali predsednika Skupštine opštine Kovačica, tj. Srpsku naprednu stranku, kada će biti obezbeđen prenos skupštinskih sednica, jer građani imaju pravo da znaju kako se troši budžet opštine tj. njihov novac.

Smatramo da je krajnji bezobrazluk to kako se predstavnici naprednjačke vlasti odnose pre svega prema građanima, a zatim i prema javnim institucijama i predstavnicima odbornika iz opozicije.

Ovakva praksa je nedopustiva i predstavlja otvoreno ponižavanje institucije lokalne skupštine i odbornika, inače izabranih predstavnika građana.


Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini opštine Kovačica
Jan Gages




Saopštenja | Nedelja, 28. 08. 2011. | Komentara: 0

Kamenovane prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Prostorije opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u centru Sremskih Karlovaca, napadnute su noćas i tom prilikom su polupana stakla na ulaznim vratima i prozoru do ulice. Iz kancelarije ništa nije otuđeno, policija je obavila uviđaj, a šteta će naknadno biti procenjena.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.
Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce. Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook